10 z 14
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Wiosenne sajgonki (spring rolls) to propozycja lekka, ale...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/05/05/5f33a5102647c_o_large.jpg)
fot. xiuqilong/pixabay.com
Co jeść latem? Oto najlepsze posiłki na upały! Polecamy dania na obiad i nie tylko, które nawodnią organizm i uzupełnią poziom elektrolitów
Spring rolls na letni posiłek
Wiosenne sajgonki (spring rolls) to propozycja lekka, ale sycąca i pełna smaku. Do przygotowania potrzebny jest papier ryżowy w okrągłych arkuszach i ryżowy makaron, które nie wymagają gotowania. Oprócz tego drugiego do nadzienia można dać dowolne warzywa surowe lub gotowane na parze, a wszystko zjeść z pikantnym sosem, który dzięki wstępnemu rozgrzaniu pomoże finalnie schłodzić organizm.