MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Skórka tego warzywa jest jak najbardziej jadalna, ale...
fot. pixabay.com

Obierasz skórki owoców i warzyw? Wcale nie musisz tego robić! Zobacz rośliny, które z powodzeniem zjesz w całości

Bakłażan

Skórka tego warzywa jest jak najbardziej jadalna, ale dopiero po ugotowaniu lub upieczeniu. Panierowane plasterki bakłażana? Zostawiamy skórkę, nie tylko poprawi smak, ale pozwoli też zachować spójność smażonych plastrów. Faszerowany bakłażan? Również zostawiamy skórkę. Jedynie w przypadku dań, takich jak baba ganoush powinniśmy obrać bakłażany ze skórki.

Zobacz również

22-latek zachłysnął się wodą na Żwirowni w Rzeszowie. Trafił do szpitala

22-latek zachłysnął się wodą na Żwirowni w Rzeszowie. Trafił do szpitala

Rozmowa z Julią Nowicką - siatkarką roku Tauron Ligi w sezonie 2023/2024 (VIDEO)

Rozmowa z Julią Nowicką - siatkarką roku Tauron Ligi w sezonie 2023/2024 (VIDEO)

Polecamy

Chodakowska i Dec jak Marilyn Monroe! Zdecydowały się na dawne połączenie modowe

Chodakowska i Dec jak Marilyn Monroe! Zdecydowały się na dawne połączenie modowe

Makaron z cukinią w kremowym sosie z dodatkiem sera. Obiad gotowy w kwadrans

Makaron z cukinią w kremowym sosie z dodatkiem sera. Obiad gotowy w kwadrans

Seniorska drużyna Górnika 1956 Łęczyca w klasie A! Burmistrz złożył gratulacje

Seniorska drużyna Górnika 1956 Łęczyca w klasie A! Burmistrz złożył gratulacje