7 z 9
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Składniki:...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/d2/b4/623c93143e0b7_o_large.jpg)
fot. Agata Siemiaszko
Warzywne chipsy to zdrowa przekąska! Wypróbuj proste i szybkie przepisy na chipsy z batatów, marchewki, selera i ziemniaków
Ziemniaki
Składniki:
- 4 ziemniaki,
- olej do skropienia – mniej niż pół łyżeczki,
- szczypta soli, pieprzu i wędzonej papryki w proszku.
Przygotowanie:
Ziemianki dokładnie umyj. Możesz obrać ze skórki, jednak nie jest to wymagane. Następnie pokrój na cienkie plasterki i wrzuć do miski. Dodaj olej, przyprawy i dokładnie wymieszaj. Rozłóż na papierze do pieczenia tak, aby plastry nie zachodziły na siebie. Piecz ok 15 minut w 180 stopniach Celsjusza.