Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
12 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Klopsiki z mięsa z rosołu...
fot. pixabay.com

Z mięsa, które zostanie z rosołu, zrobisz pasztet i nie tylko. Poznaj 11 sposobów na wyśmienite dania zero waste

Klopsiki z mięsa z rosołu

Klopsiki z mięsa z rosołu
Składniki:
- porcja mięsa z rosołu - ok. 50 dag
- jedna bułka namoczona wcześniej w wodzie lub mleku
- 1 jajko
-2 łyżki mąki pszennej do obtoczenia pulpecików
-szczypta soli i pieprzu

Mięso oddziel od kości i zmiel w maszynce. Przełóż do miski, dodaj jajko, namoczoną bułkę, szczyptę soli i pieprzu i wymieszaj najlepiej ręką. Uformuj małe klopsiki i obtocz w mące. Zagotuj w garnku wodę. Gotuj ok. 5 minut. Odcedź klopsiki i podawaj np. w rosole lub jako drugie danie np. z makaronem i sosem pomidorowym.

Zobacz również

„Polska Księżniczka” w brazylijskim ogniu. Jednoznaczny werdykt w walce Kowalkiewicz

„Polska Księżniczka” w brazylijskim ogniu. Jednoznaczny werdykt w walce Kowalkiewicz

Oceny piłkarzy Lechii za mecz z GKS Tychy. To najlepsze spotkanie w tym sezonie

Oceny piłkarzy Lechii za mecz z GKS Tychy. To najlepsze spotkanie w tym sezonie

Polecamy

Ta wyspa co pół roku znajduje się w innym państwie. Jak to możliwe?

Ta wyspa co pół roku znajduje się w innym państwie. Jak to możliwe?

GIS wycofuje produkt dla dzieci. Skażenie śmiertelną bakterią

GIS wycofuje produkt dla dzieci. Skażenie śmiertelną bakterią

Mio MiVue C590. Nowy wideorejestrator od Mio

Mio MiVue C590. Nowy wideorejestrator od Mio