Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Faszerowany pstrąg

2 pstrągi, 1 czerstwa bułka, 1 jajko, 2...
fot. fot. archiwum

Takie świąteczne potrawy polecają panie ze Stowarzyszenia Kobiet Ziemi Łęczyckiej (PRZEPISY)

Faszerowany pstrąg

Faszerowany pstrąg

2 pstrągi, 1 czerstwa bułka, 1 jajko, 2 łyżki posiekanej pietruszki, 2 cebule, 2 łyżki masła, sól, pieprz, gałka muszkatołowa Pstrągi umyć i wydłubać oczy, pozbyć się łusek oraz skrzeli . Następnie wypatroszyć i jeszcze raz umyć. Nożycami przeciąć kręgosłup przy głowie i ogonie tak aby można było go wyciągnąć. Odciąć płetwy. Po wyciągnięciu kręgosłupa, łyżką oddzielić mięso od skóry Uważać żeby nie uszkodzić skóry, głowy i ogona. Odfiletowaną rybę zmielić na drobnych oczkach z odciśniętą z mleka bułką, podsmażoną na maśle cebulą oraz ugotowanym jajkiem. Do zmielonej masy dodać posiekanąpietruszkę, sól, pieprz i muszktołową gałką. Dokładnie wymieszać masę i nałożyć w skórę z pstrąga i zawinąć w folięspożywczą. Związać tak aby nie dostała się woda. Ryby gotować w dużej ilości wody przez godzinę. Woda musi mieć temp ok 100°C. Ryby najlepiej smakują na zimno zalane galaretą rybną

Zobacz również

Iga Świątek poznała ostatnią rywalkę w Madrycie! Będzie powtórka finału sprzed roku!

Iga Świątek poznała ostatnią rywalkę w Madrycie! Będzie powtórka finału sprzed roku!

Prezes Pogoni uderza w arbitra po finale: Drugi raz ten sam sędzia wypacza nasz mecz

Prezes Pogoni uderza w arbitra po finale: Drugi raz ten sam sędzia wypacza nasz mecz

Polecamy

Sukienki ciążowe na wesele na sezon 2024/25. Zobacz, jaką wybrała Sandra Kubicka

Sukienki ciążowe na wesele na sezon 2024/25. Zobacz, jaką wybrała Sandra Kubicka

Czytaj etykiety! Oto 7 dodatków do żywności, które zwiększają ryzyko poważnej choroby

Czytaj etykiety! Oto 7 dodatków do żywności, które zwiększają ryzyko poważnej choroby

Ciasto jogurtowe z rabarbarem. Zrobisz je bez miksera i w ekspresowym tempie

Ciasto jogurtowe z rabarbarem. Zrobisz je bez miksera i w ekspresowym tempie